Parallaxis Podcast 1

cover1.png

Az Orville, és a fénynél gyorsabb utazási módok fizikája //

Első adásunk készítése során betekintést nyerhettünk Seth MacFarlane nagy sikerű scifi komédiájának, a The Orville-nek a szinkronmunkálataiba, és a Kelly hangjaként megszólaló Bogdányi Titanilla, és a Mercer kapitányt alakító Csőre Gábor is megosztotta velünk a sorozattal kapcsolatos benyomásait. A műsor második felében Dr. Vincze Miklós, az MTA-ELTE Elméleti Fizikai Kutatócsoportjának tudományos főmunkatársa beavat minket a Star Trekben és a The Orville-ben megjelenő hajtómű technológiák elméleti hátterébe.

A tartalomból:

  • Scifi, dráma, humor és nosztalgia: első benyomásaink a The Orville-ről. Star Trek rajongóként kitűnően szórakozunk, de vajon szélesebb tömegek megszólítására is képes lehet a sorozat?
  • Csőre Gábor és Bogdányi Titanilla a scifihez fűződő viszonyukról, és egyéb szinkronmunkáik során szerzett tapasztalataikról is beszámolnak.
  • Hogyan kezeljük a Star Trek ötvenkét éves múltját? Dave megalapozott válaszokkal érkezik, Attila pedig Marina Sirtis (Troi, TNG) aktuális tevékenységéről és tartózkodási helyeiről tudósít.
  • A téridő görbítésén alapuló utazás több mint fantázia: Einsteintől Alcubierre-ig számos tudományos elmélet hivatkozható teljes nyugalommal, ettől függetlenül az ikerparadoxonnal, a gamma-sugárzással és a negatív energia előállításával is meg kell küzdenünk, ha a fénynél gyorsabban szeretnénk eljutni a másik galaxisban élő ismerőseinkhez.

epsite_itunes.jpg

epsite_youtube.jpg

epsite_letoltes.jpg

műsorvezető-szerkesztő
Horváth Ádám Tamás és Farkas Csaba

közreműködött
Bogdányi Titanilla, Csőre Gábor, Dr. Vincze Miklós
valamint Faragó Dave és Menyhárt Attila

adáshang
Láng Balázs

podcast@emtv.hu

produkciós vezető
Horváth Ádám Tamás

az Űrszekerek megbízásából készítette az emTV.hu
© 2018 emtv/mdm

TIZENKÉT ÉVEN ALULIAK SZÁMÁRA NEM AJÁNLOTT

Az emTV.hu tudományos és fantasztikus podcastje, amelyben kedvenc science-fiction filmjeink és sorozataink hátterét vizsgáljuk, emellett pedig a filmvásznon és képernyőkön megjelenő technológiák tudományos megalapozottságát feszegetjük.

Parallaxis Podcast

Tudományos és fantasztikus élmények

süti beállítások módosítása