Parallaxis Podcast 2

cover2.png

Egészséges jövő, szinkron-svungi és wubba lubba dub-dub //

Márciusi műsorunk első felében a világ egyik legőrültebb animációs sci-fi sorozatával, a Rick és Morty-val foglalkozunk. Vendégünk Morty magyar hangja, Baráth István, és egy korább interjúból kiderül, mit gondol karakteréről Háda János. Az adás második felében pedig az orvostudomány rövid és hosszútávú kilátásai mellett a sci-fikben vázolt orvosi jövőképek megjelenéséről is beszélgetünk Meskó Bertalan orvosi jövőkutatóval.

A tartalomból:

  • Volt egyszer egy bolygó címmel lenyűgöző dokumentumfilm-sorozat indult a NatGeón – a széria sajtóbemutatóján jártunk a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol részt vettünk egy exkluzív tárlatvezetésen, és megnéztük a látogatók elől elzárt emlős- és az őslénytani gyűjteményt.
  • A Parallaxis új játékában sci-fi sorozatok főcímét kell felismerni ahhoz, hogy némi szerencsével egy tévés ajándéktárgyakból és ismeretterjesztő könyvekből álló csomagot nyerj. Feladványunkra április 30-ig várjuk a podcast@emtv.hu címre küldött megfejtéseket!
  • Egy korábban, az emTV.hu-nak adott interjúból kiderül, mit gondol karakteréről az idehaza a Comedy Central képernyőjén látható Rick és Morty egyik címszereplőjének magyar hangja, Háda János (Rick).
  • Az adás vendége Morty szinkronhangja, Baráth István, akivel a Justin Roiland és Dan Harmon által létrehozott világon kívül beszélgetünk még multiverzumról, a szinkronizálásról, sci-firől és fantasy-ről, sorozatokról, Pókemberről, Spongyabobról, a Harry Potterről, és sok egyéb másról is.
  • A Dave szerint aktuális részében Stephen Hawkingra emlékezünk, és ismét jelentkezik Attila rovata, a Sirtis-percek is.
  • Vendégünktől, Meskó Bertalan orvosi jövőkutatótól megtudjuk, hogy mivel is foglalkozik pontosan; az orvostudomány rövid és hosszútávú kilátásai mellett a sci-fikben vázolt orvosi jövőképek megjelenéséről is beszélgetünk.

epsite_itunes.jpg

epsite_youtube.jpg

epsite_letoltes.jpg

műsorvezető-szerkesztő
Horváth Ádám Tamás és Farkas Csaba

közreműködött
Dr. Meskó Bertalan, Baráth István (felvételről: Háda János)
valamint Faragó Dave és Menyhárt Attila

adáshang
Láng Balázs (és Tóth Dorottya)

podcast@emtv.hu

produkciós vezető
Horváth Ádám Tamás

az Űrszekerek megbízásából készítette az emTV.hu
© 2018 emtv/mdm

TIZENKÉT ÉVEN ALULIAK SZÁMÁRA NEM AJÁNLOTT

Az emTV.hu tudományos és fantasztikus podcastje, amelyben kedvenc science-fiction filmjeink és sorozataink hátterét vizsgáljuk, emellett pedig a filmvásznon és képernyőkön megjelenő technológiák tudományos megalapozottságát feszegetjük.

Parallaxis Podcast

Tudományos és fantasztikus élmények

süti beállítások módosítása