Parallaxis Podcast 5

cover5.png

Dinók a Holdon //

Júniusi adásunkban a részecskefizika, a klímakutatás és a földönkívüli élet rejtelmeibe nyerünk betekintést, ennek érdekében pedig visszatérő fizikusunkat, Dr. Vincze Miklóst ostromoljuk a kérdéseinkkel. A szomszédos bolygók figyelése olyan tanulságokkal szolgálhat az emberiségnek, amik az idegen élet keresésénél, és a klímamodellek alkalmazásánál is hasznosulhatnak.

A tartalomból:

  • Június 30-án Parallaxis LIVE-ot tartunk az Űrszekerek második közösségtalálkozóján, ahol a tudomány kapja a főszerepet: Dr. Vincze Miklós élőben magyarázza el a közönségnek a Star Trek mögött található elméleti alapokat.
  • Stephen Hawking hamvait Newton és Darwin sírjai között helyezték el, az Európai Űrügynökség pedig a legközelebbi fekete lyuk felé sugározza az ikonná vált tudós Vangelis zenéjével kísért szavait.
  • Németországban arra készülnek, hogy pontosítsák a neutrínók tömegével kapcsolatos eddigi ismereteinket, ennek érdekében szolgálatba állt Katrin, a világ legpontosabb mérlege. A berendezést egyébként tizenöt évig építették.
  • Az aktuális kibeszélőben rövid idő alatt nagyon messzire jutottunk, hiszen onnan indultunk, hogy hogyan zajlanak a földöntúli élet létezésére irányuló kutatások, a diskurzus végére pedig már azon gondolkodtunk, hogy tényleg jó lenne-e nekünk, ha odakintről egy fejlett civilizáció látogatna el hozzánk.
  • Dave, és többek között a Star Trek Voyager Holodokija szerint sem muszáj személyesen ellátogatnunk a Marsra, hiszen a felfedezésnek más módszerei is elképzelhetők. Attila új információkat szállít Marina Sirtis-ről.

epsite_itunes.jpg

epsite_youtube.jpg

epsite_letoltes.jpg

műsorvezető-szerkesztő
Horváth Ádám Tamás és Farkas Csaba

közreműködött
Dr. Vincze Miklós
(valamint Faragó Dave és Menyhárt Attila)

adáshang
Láng Balázs (és Tóth Dorottya)

podcast@emtv.hu

produkciós vezető
Horváth Ádám Tamás

az Űrszekerek megbízásából készítette az emTV.hu
© 2018 emtv/mdm

TIZENKÉT ÉVEN ALULIAK SZÁMÁRA NEM AJÁNLOTT

Az emTV.hu tudományos és fantasztikus podcastje, amelyben kedvenc science-fiction filmjeink és sorozataink hátterét vizsgáljuk, emellett pedig a filmvásznon és képernyőkön megjelenő technológiák tudományos megalapozottságát feszegetjük.

Parallaxis Podcast

Tudományos és fantasztikus élmények

süti beállítások módosítása