Parallaxis Podcast 12

ep12.jpg

Csernobil: a valóság és a filmsorozat //

1986. április 26-ának hajnalán, az Ukrán Szovjet Szocialista Köztársaság Csernobil városának közelében működő Vlagyimir Iljics Lenin Atomerőműben a huszadik század legsötétebb civilizációs félelmei váltak valósággá, amikor a négyes számú reaktor felrobbant. Az HBO és a Sky 2019-es meglepően sikeres sorozata újra ráirányította figyelmünket a három évtizeddel ezelőtti eseményekre, következményeikre és a tanulságokra. Új podcastunkben ezt a témát és a tévésorozat hitelességének kérdését jártuk körbe, mégpedig alaposan.

donate.jpg

Beszélgetésünk során a csernobili RBMK-típusú régi urános-grafitos-vizes reaktorok működését, valamint a moderálásra használt grafit problémáját is körbejárjuk.

Műsorunkban a tragikus következményekre, a heroikus katasztrófaelhárító munkára, no és az HBO-sorozat értékelésére szintén kitérünk. Hallgassátok!

Az epizódhoz tartozó teljes cikket ide kattintva találod!

    shownotes_itunes.jpgepsite_spotify.jpgshownotes_youtube.jpgepsite_soundcloud.jpg

    műsorvezető-szerkesztő
    Horváth Ádám Tamás, Farkas Csaba és Vincze Miklós

    adáshang
    Baráth Áron (Láng Balázs és Tóth Dorottya)

    podcast@emtv.hu

    producer
    Horváth Ádám Tamás

    az emTV.hu megbízásából készítette az [emdé] média
    © 2019 emtv/mdm

    TIZENHAT ÉVEN ALULIAK SZÁMÁRA NEM AJÁNLOTT

    Az emTV.hu tudományos és fantasztikus podcastje, amelyben kedvenc science-fiction filmjeink és sorozataink hátterét vizsgáljuk, emellett pedig a filmvásznon és képernyőkön megjelenő technológiák tudományos megalapozottságát feszegetjük.

    Parallaxis Podcast

    Tudományos és fantasztikus élmények

    süti beállítások módosítása